Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Dengan korang semua resepi kuih tradisional iaitu kuih puteri ayu. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan.
Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus. Dengan korang semua resepi kuih tradisional iaitu kuih puteri ayu. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Tuang adunan hijau di atasnya. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Ayak tepung gandum dan baking powder bersama. Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Selalu sangat buat untuk makan pagi atau petang.
Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus.
Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit. Selalu sangat buat untuk makan pagi atau petang. Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus. Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Lenser sedikit minyak pada acuan. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Dengan korang semua resepi kuih tradisional iaitu kuih puteri ayu. Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Ayak tepung gandum dan baking powder bersama. Tuang adunan hijau di atasnya.
Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Dengan korang semua resepi kuih tradisional iaitu kuih puteri ayu. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Tuang adunan hijau di atasnya.
Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Dengan korang semua resepi kuih tradisional iaitu kuih puteri ayu. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Tuang adunan hijau di atasnya.
Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum .
Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit. Lenser sedikit minyak pada acuan. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Ayak tepung gandum dan baking powder bersama. Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Tuang adunan hijau di atasnya. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak.
Dengan korang semua resepi kuih tradisional iaitu kuih puteri ayu. Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Tuang adunan hijau di atasnya. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus. Lenser sedikit minyak pada acuan. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi.
Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Tuang adunan hijau di atasnya. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni.
Kelapa parut sebagai kepala atau topping : .
Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan. Tuang adunan hijau di atasnya. Lenser sedikit minyak pada acuan. Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus. Ayak tepung gandum dan baking powder bersama. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Selalu sangat buat untuk makan pagi atau petang. Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut.
Puteri Ayu Kuih Hijau Kelapa / Ini Rahsianya Nak Buat Kuih Puteri Ayu Tak Bantat Tapi Sedap Dan Lembut Resipi Guna Sukatan Cawan Aje Keluarga. Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan. Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Lenser sedikit minyak pada acuan.
Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Tuang adunan hijau di atasnya.
Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Selalu sangat buat untuk makan pagi atau petang. Lenser sedikit minyak pada acuan. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit.
Selalu sangat buat untuk makan pagi atau petang. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan.
Kelapa parut sebagai kepala atau topping : .
Ayak tepung gandum dan baking powder bersama.
Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit.
Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan.
Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak.
Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit.
Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit.
Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi.
Post a Comment for "Puteri Ayu Kuih Hijau Kelapa / Ini Rahsianya Nak Buat Kuih Puteri Ayu Tak Bantat Tapi Sedap Dan Lembut Resipi Guna Sukatan Cawan Aje Keluarga"